7x Cadeautips voor jongens | Open einde speelgoed

cadeau jongen 6 jaarDe feestdagen. Wat moeten we nu weer halen? Een algemeen terugkerend patroon binnen veel gezinnen. Afgelopen september hebben we alweer de zesde verjaardag van Joachim gevierd. Hoe ouder ze worden, hoe lastiger ik het vind om cadeautips te geven. Wanneer mensen mij vragen; Maak je nog een lijstje? Wat kan ik voor hem halen? Het liefst denk ik, geef maar gewoon een envelopje zodat hij het in z’n spaarpot kan doen want hij heeft eigenlijk niets nodig. Dit komt dan altijd wel op het lijstje. Ik probeer namelijk (ik herhaal: probeer) hier in huis ook te minimaliseren dus heb ik helemaal geen zin al al dat nieuwe speelgoed. Maar goed, ik weet hoe leuk ik het vond om cadeautjes te krijgen dus ik laat dat stukje los. Over een paar jaar geeft hij zelf cadeautips en wordt het speelgoed vanzelf minder.. Toch?

Dat neemt niet weg dat het nu dus nog steeds lastig blijft om cadeaus te kopen, alle simpele -en vooral niet te dure- dingen heeft hij al.

Open einde speelgoed

Ik houd van open einde speelgoed. Wat is open einde speelgoed? Dat is speelgoed met een open einde, speelgoed dat je op verschillende manieren kan gebruiken en waarvan de bestemming niet vast ligt. Ik merk dat mijn kinderen hier minder snel op zijn uitgekeken en het elke keer weer op een andere manier gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blokken, constructiespeelgoed of een speelkeukentje met houten accessoires. Speelgoed met een open einde is ook heel goed voor de creativiteit en fantasie van je kind. Daarnaast is er natuurlijk ook een wereld aan ander speelgoed dat onwijs leuk is.

Ik deel hier 8 cadeau’s die leuk zijn om te geven aan jongens rond de leeftijd van 6 jaar.

Balance board

Een duur stuk hout zou je denken, maar je kunt er van alles mee doen. Balanceren, lekker in liggen of gebruiken als een brug voor autootjes. Laat het ze lekker zelf verzinnen! Zelf lijkt het mij superhandig voor in de winter. Ze kunnen op dit board hun energie zeker kwijt. Je zal bij het lezen waarschijnlijk meteen denken aan een Wobbelboard, maar er zijn ook andere merken zoals de Crea Timber. Ook verschillen ze in prijs.

Lego

Je hebt lego vanaf 4-99 jaar. Hier raken ze dus niet snel op uitgekeken. Als ik Joachim vraag wat hij voor z’n verjaardag wilt noemt hij altijd Lego! Naast Lego zijn andere constructiematerialen zoals houten blokken en kapla ook altijd leuk om te geven. Er wordt hier thuis dagelijks met Lego gespeeld. Do I need to say more? Ik had ergens trouwens gelezen dat er in 2018 een Legoland Discovery Centre in Scheveningen komt. Hoe vet? Een ticket daarheen is dus ook een leuk idee wanneer dit eenmaal mogelijk is.

 

 

Grimms domino

Domino d-day! Wie kent dat nog van vroeger? Samen met mijn zusje maakte ik de coolste en grootste rijen met dominosteentjes. Ik herinner mij nog dat wij hier erg lang zoet mee waren. Naast alleen maar rijen maken kan je nog veel meer doen met Grimms domino. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat de blokjes van hout zijn. Bereidt jezelf wel even voor op frustratiemomentjes wanneer de blokjes per ongeluk omvallen.

Dieren (Schleich)

Wilde dieren zijn altijd een goed idee. Ze kunnen hun fantasie en energie in kwijt. Meisjes hebben poppen en barbies, jongens wilde dieren en dino’s!

Auto & voertuigen

Je kent het wel, wanneer mannen in hun favoriete auto zitten, zijn het net kleine jongetjes. Waar dat vandaan komt? Omdat ze van jongs af aan al lekker met hun autootjes spelen en rijden en er geen genoeg van krijgen ook! Joachim zet hele parcours uit vanuit de woonkamer, naar boven tot in de keuken.

STABILO EASYoriginal

Rond de leeftijd van 6 leren kinderen lezen en schrijven. Deze Stabilo pen is een ergonomische rollerbal die net als een vulpen schrijft. Wat super fijn is, is dat deze pen een uitvoering voor rechts- en linkshandigen heeft.

(Educatieve) Bordspellen en puzzels

Denk aan de Kolonisten van Catan jr. of Halli Galli, Speedcups, Tiptoi en smart games. Die laatste hebben wij pas ontdekt voor Joachim en ik vind dit persoonlijk erg leuk.

Ik denk dat je deze lijst zeker nog aan kan vullen met leuke cadeau ideeën. Zo zijn boeken bijvoorbeeld ook altijd leuk om te geven. Zo geef je ook een signaal af dat boeken leuk zijn! Want cadeautjes zijn leuk! Heb je mijn blog al gelezen waarin ik tips deel om het lezen voor en met je kinderen nog leuker te maken? Je vindt hem hier. Ontbreken er nog cadeautips? Drop ze hieronder!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *