Altijd sokken kwijt! De single-sokkenclub

Tot mijn grootste ergernis ben ik in haastige spoed weer opzoek naar een paar sokken. Ik vind er een met stippen, een met strepen maar ik vind het juiste paar maar niet bij elkaar. Ik neem dan maar het besluit om twee totaal verschillende sokken aan te trekken.

“Als ik maar nergens m’n schoenen uit hoef te trekken”. In mijn werk komt het namelijk regelmatig voor dat ik mijn schoenen uit moet trekken.

Nu ben ik tot de ontdekking gekomen dat ongeveer zo’n 80% van de mensen om mij heen tegen dit probleem aanloopt! Pheewww! Er zijn dus meer chaoten op aarde.

Maar hoe kan het dan toch dat er in zoveel huishoudens sokken op mysterieuze wijze verdwijnen?

Een van de meest genoemde oorzaken is de wasmachine! De wasmachine eet ze op, of heeft een zwart gat. Als sprookjes bestonden, had ik dat vast geloofd. Maar, back to reality!Irriteer jezelf niet langer aan al die eenzame single sokken en pas (een van de) volgende tips toe:

Koop allemaal dezelfde soort sokken.

Hoppa, alle sokken op een berg en je pakt er willekeurig twee bij elkaar. Wij hebben thuis een boel zwarte sokken. Als ze uit de droger komen kan ik willekeurig een paar sokken in elkaar vouwen en ze kunnen de ladekast in. Voor zoonlief heb ik nu een heleboel donker blauwe sokken. Ik had voor hem eerst ook allemaal zwarte sokken maar, uiteindelijk was ik dan de juiste maat aan het zoeken tussen zwarte lading aan sokken. Leuk idee, maar dat sloeg dus helemaal nergens op.

 

Wanneer je je sokken uit doet, schuif ze dan in elkaar.

Als je net als ik van leuke verschillende sokken houdt voor jezelf of de kinderen, dan past deze tip wellicht beter bij jou. Mijn kinderen hebben er een handje van om overal waar ze zijn, hun sokken uit te trekken. Gewoon zomaar en echt bijna overal. Wanneer politieagente mama dit constateert raapt zij ze bij elkaar en schuift ze in elkaar op een manier dat de sokken goed schoon worden wanneer ze de wasmachine in gaan.

Leer je kinderen (en je man) om bij het aankleden hun sokken direct in elkaar te schuiven. Creëer goede gewoontes. Zo blijven de paren bij elkaar en heb je binnen de kortste keren geen singles meer!

Heel veel succes! Laat je mij weten of je nu minder singles in je ladekast hebt liggen? 🙂 Als je een andere super tip hebt, deel hem hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *