Dit is waarom moeder zijn awesome is

Zo, 28 en al 3 kinderen. Je zult het er vast druk mee hebben. Ik moet er echt nog niet aan denken hoor. Heb je wel tijd voor jezelf en heb je alle dingen in het leven gedaan die je wilde doen? Ik proef de negatieve lading in de vragen die sommige mensen mij stellen. Dat kan ik me echt voorstellen, het is ook niet niks natuurlijk. Maar ik vind het heerlijk om moeder te zijn.

Op mijn 23e werd ik mama. Ik moest opeens een grote verantwoordelijkheid dragen. Er zijn van die momenten dat ik denk; hoe zou mijn leven eruit zien als ik toch nog geen kinderen zou hebben? Wat zou ik allemaal doen in mijn vrije tijd, waar zou mijn salaris heen gaan? ¬†Maar ach, dat doet er niet toe. Laten we ons richten op het ‘heden’. Ik ben mama en ik geniet er met volle teugen van, waarom?

Ik ben gezegend

Moeder worden is niet vanzelfsprekend. Het is een cadeau dat je mag ontvangen. Een leven dat mag groeien in jou. Dat is toch geweldig. Ik genoot er echt van om zwanger te zijn. Ik hoef je vast niet te vertellen hoeveel stellen een stil verdriet met zich meedragen doordat ze kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Dat lijkt me echt heftig. Ik vind het dan ook zo apart als ik mensen hoor zeggen; “we nemen twee kinderen”.

Het maakt mij een beter persoon

Little eyes are watching me.. Ik ga bewuster om met de keuzes die ik maak. Bij alles wat ik doe, weet ik dat ik drie copycats heb lopen. Dat betekent echt niet dat ik in het bijzijn van mijn kinderen Miss Perfect uit wil hangen. Zeker niet, maar ik denk wel altijd even na. Achteraf is dit vaak ook goed voor mijzelf.

Knuffels & Kusjes

Het knuffelgehalte hier is hoog. And I love it.

Je ziet persoonlijkheden ontwikkelen

Ik vind het echt heel mooi om bij mijn kinderen de verschillende persoonlijkheden te ontdekken. Zo bijzonder dat je iemands groei van zo dicht bij mag meemaken er er nog ontzettend veel invloed op hebt ook.

Meer, meer, meer

Ik leer om meer te genieten van simpele dingen (naar het toilet gaan zonder publiek bijvoorbeeld), ik heb geleerd om meer geduld te hebben en meer liefde te geven aan de mensen om mij heen. Meer schijt de hebben aan de troep en chaos die kinderen soms met zich meebrengen. Echt een heerlijk gevoel!

Natuurlijk zijn er soms ook minder leuke kanten en kan het moederschap echt pittig zijn. Maar daar gaat dit bericht niet over. Zorg dat je gefocust blijft op wat jou energie geeft en voedt jezelf daarmee zodat je mag overstromen van liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *