Drie-daagse detoxkuur van Sapje

Ik heb afgelopen week de driedaagse detoxkuur van Sapje gedaan. Drie dagen lang niet eten. Het is niet de eerste keer dat ik een detox doe. De laatste keer dat ik eerder een detox heb gedaan was in het voorjaar van 2019. Hoe het er deze keer aan toe ging deel ik in in deze blogpost! 

Voorbereiding

Nadat ik mijn box had besteld kreeg ik een e-mail met handige informatie en een stappenplan over hoe ik mijzelf kan voorbereiden, pre-detox en after detox recepten. Naar aanleiding hiervan begon ik aan mij pre-detox, De sapjes worden diepgevroren geleverd. Je kunt zelf een tijdsbestek aanvinken wanneer de bezorger komt, zodat je de flesjes in ontvangst kunt nemen en meteen kunt invriezen. Je krijgt ook een schema waarop je kunt zien hoelaat je welk Sapje moet drinken. Iedere avond hield ik de flesjes voor de volgende dag uit de vriezer en liet ze op het aanrecht ontdooien. 

Voordat je mijn ervaringen gaat lezen, wil ik je graag nog laten weten wat de voordelen zijn voor het volgen voor een detoxkuur:

  • Je immuunsysteem ondersteunen
  • Je lichaam ontgiften
  • Gezond afvallen

Dag 1: 

De eerste dag was vooral mentaal heel erg pittig. Ik schrok wakker van een droom waarin ik steeds te laat was met het drinken van mijn sapjes en tussendoor had gegeten en voelde me zo schuldig! Zo erg hield het mij bezig, 3 dagen niet eten haha! Het was een mentale strijd. Ik wilde de hele dag dingen eten die ik in geen maanden heb gegeten. Ik eet over het algemeen gezond dus had plannen gemaakt om van alles te gaan eten zodra het voorbij was. Maar dat is juist wat niet de bedoeling is natuurlijk! De sapjes waren allemaal lekker en prima te doen.  Zelfs het cleanse shotje ging gemakkelijk naar binnen!

Dag 2: 

Dag twee ging stukken beter. Ik werd energiek wakker. Nu ben ik zelf al ochtendpersoon en sta ik altijd wel vroeg op. Maar ik voelde me echt fit. Halverwege de dag voelde ik lichte hoofdpijn, maar na wat extra thee drinken was het al gauw weer weg. Omdat ik vrij was had ik in de middag alvast gekookt voor mijn man en kids. In de avond konden we gezellig met z’n allen aan tafel. Ik lekker met mijn soepje. Iedere dag had ik een ander soepje. Vandaag was een courgettesoepje. Ik moest wel onwijs vaak plassen, doordat ik tussendoor onwijs veel thee dronk. 

Dag 3:

Deze dag was ik weer aan het werk. De overige twee dagen was ik vrij waardoor ik echt bewust met de detox bezig was. Aan de ene kant was het erg lekker dat ik nu meer was afgeleid. Ondanks iedereen om mij heen aan het eten was, had ik hier geen moeite mee en voordat ik het wist was het alweer tijd voor een Sapje. Zo bizar dat je zo snel kunt wennen en geen hongergevoel hebt. Op de eerste dag na de detox had ik verwacht dat ik echt weer trek zou hebben, maar ik voelde me prima en had geen cravings. Ik ben begonnen met een groentesmoothie een een lekkere salade met rauwe groenten. 

Mijn ervaring

Wow! Ik voelde me zo onwijs trots na het voltooien van de kuur. Ik zou het zo weer opnieuw doen, gezien hoe fit en geweldig ik me erna voel. Ik was de laatste weken erg moe en dronk meerdere koppen koffie per dag, terwijl ik niet echt een koffiedrinker ben, maar had het echt nodig door het herfstdipje. Sinds de detox heb ik nog geen drang naar koffie gehad. Ik ben extra gemotiveerd om verder te gaan met dit stukje selfcare door lekkere gezonde maaltijden te bereiden en mijn lichaam te voeden. Ook ging ik iedere avond op tijd naar bed wat mijn persoonlijk goed heeft gedaan. Ik ben zelf er blij met alle informatie die ik van tevoren heb gekregen. Hierdoor kon ik het beste uit de detoxkuur doordat het de meeste impact heeft wanneer je jouw eetpatroon af en opbouwt. 

Kosten en kortingscode

Ben jij benieuwd naar het doen van een detox kuur en zou je dit wel eens willen proberen? Twijfel dan niet en bestel deze bij Sapje. Heb je nog specifieke vragen naar aanleiding van mijn ervaring? Stuur mij een berichtje, vind ik leuk! 

Gebruik tot en met 31 oktober de kortingscode ‘jaleesa10sapje‘ voor 10% korting. www.sap.je.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *