Fulltime werkende moeder, wat dacht ik wel niet?

Vrolijk kinderopvang almere Je hebt het artikel vast wel gelezen, ik heb het roer omgegooid en ben inmiddels al 3 maanden ‘jong’ fulltime de eigenaresse van een kinderopvang. Dat ik het als een groots avontuur ervaar hoef ik je vast niet uit te leggen. Ik moet zeggen dat ik het best erg lastig vind om hierover te schrijven. In mijn netwerk zitten een heleboel huismoeders die altijd hun kind van school kunnen halen, de part-time werkende moeders en dan nog een paar die dan minimaal 4 dagen werken. En dan heb je mijn soort, die het in d’r hoofd haalt om naast de fulltime job als mama ook nog een eigen bedrijf te starten. Dat brengt ook wat onzekerheid met zich mee merk ik. Ik wil namelijk ook gewoon een ‘goede’ moeder zijn.

Wat vinden mijn kinderen ervan? 

De grootste drempel voor het aangaan van dit avontuur, was de zorg voor mijn kinderen. Vooral mijn zoontje. Door deze stap te hebben gezet ben ik nu elke dag met de meisjes. Dat is echt heerlijk! Serieus, in dat geval had ik zo huismoeder willen zijn. De combinatie met een pedagogisch medewerker in dienst en de andere kinderen op de groep verloopt tot nu ook top.  Maar voor zoonlief betekent dit wat anders. Toen ik 3 dagen werkte, haalde ik hem regelmatig op van school. Ik was bij alle activiteiten en zat zelfs in de activiteitencommissie! De afgelopen weken was het anders. Ik ben bijna niet meer te bekennen op het schoolplein.

“We staan nu nog meer stil bij onze dagelijkse gewoontes samen”

De eerste weken reageerde hij heel erg goed op de veranderingen. Echter vond hij het daarna toch echt even lastig. Dit merkten we vooral op aan zijn gedrag. Ik voelde mij hier zo schuldig door. Waar zijn we aan begonnen? Ik wil niet dat mijn kinderen de ‘dupe’ worden van bepaalde keuzes die wij maken. Doordat wij ons er nu bewust van zijn dat het vooral voor hem ook even een omschakeling is, gaan wij op een andere manier met hem om en plannen we echt quality-time samen. Dit gaf eigenlijk direct weer verandering. Thank God!  Door zijn leeftijd (6,5) kunnen wij ook best goed in gesprek met hem gaan. Dit is super fijn. Ik vind onze momenten hierdoor nog waardevoller. We staan nu nog meer stil bij onze dagelijkse gewoontes samen waardoor er een sterkere en liefdevolle verbinding is.healthy happy mama Jaleesa isabella

Planning

Ik heb in dit proces veel inspiratie opgedaan uit het boek ‘Ontspannen ouders, blije kinderen’. De schrijfster Laura Markham beschrijft hoe je door meer grip op jezelf te hebben, je meer verbinding krijgt met je kinderen. Yes, ik heb nog tijd om boeken te lezen! Ik ga nu veel consequenter met mijn tijd om. Minder televisie, Netflix of eindeloos gescroll op Instagram. Dat doe ik weer op andere momentjes 😉

Met betrekking tot m’n huwelijk heb ik mijzelf maar weer even gewezen op de tips welke ik eerder heb gedeeld voor een Healthy & Happy relatie. Ze werken dus echt, hihi!

Steunend netwerk

Kinderen, echtgenoot, bedrijf. Alleen hieraan heb je je handen al vol. Gelukkig heb ik een geweldige werknemer in dienst die mij ook een boel uit handen neemt. Dan heb je ook nog zoiets als huishouden! Nou, dat is toch echt even chaos (geweest). Voor Siem heeft de opstart van de kinderopvang ook veel verandering gebracht. Hij brengt nu meer tijd met de kinderen door en uiteraard ook de daarbijbehorende taken. Super fijn dat ik op hem kan rekenen als het om de kinderen gaat. Maar het huishouden schiet er nu soms echt bij in…

Allebei onze ouders zijn onze steun en toeverlaat in dit grote avontuur. Ze helpen en steunen ons enorm in deze stap. Hierdoor verzuipen wij niet in alle nieuwigheid, het huishouden, koken en de klok. Ook mijn zussen en onze vrienden staan voor ons klaar. Joa hoeft bijvoorbeeld maar twee keer per week naar de BSO. Rijkelijk gezegend met alle mensen om ons heen. <3

Waar is de balans?

Vanaf het begin had ik met mezelf afgesproken dat ik in de avonduren niet met de laptop thuis ga zitten werken. Natuurlijk zijn hierop wat uitzonderingen geweest, maar over het algemeen ben ik echt ‘thuis’ wanneer ik thuis ben. Overdag ga ik helemaal op in wat ik moet doen, maar ook dat is soms too much. Door veel zelfreflectie behoed ik mijzelf enorm.

Ik wilde niet in het wildeweg gaan ondernemen. Daarom heb ik mij veel verdiept en ingelezen over (de valkuilen van) startende ondernemers en zit ik in een coachingsgroepje voor startende ondernemende moeders. Dit helpt mij om dicht bij mezelf te blijven en niet op te gaan in alles wat er allemaal ‘moet’. Ik heb in deze 3 maanden al echt veel geleerd en ontdekt over mijzelf, maar ook over pedagogische visies waardoor mijn kennis over opvoeding en onderwijs is verbreed. Hoe het verder ook zal lopen met mijn bedrijf, wat er overigens positief uitziet. Ik had deze kans niet willen missen.

Ik ben nog wel opzoek naar wat ‘fijn’ werkt, structuur in alle werkzaamheden die er verricht moeten worden, deze op vaste dagen of juist vaste tijden plannen? Dat kost mij denk ik nog wel wat tijd. Elke week is anders. Dan staat er weer een rondleiding gepland, of moet ik naar een bijeenkomst. Tips zijn meer dan welkom!

“Door veel zelfreflectie behoed ik mijzelf enorm”.

Het vinden van me-time blijft zeker nog een uitdaging. Ik geniet enorm van de rustige avonden met manlief of een boek erbij en de diffuser aan. Ik heb daar voor nu echt voldoende aan. Ik ‘s avonds ook gewoon op. Oh en ik bevind mijzelf inmiddels alweer iets vaker op het schoolplein… Ook een goed teken toch?

Hoe ervaren jullie dit? Werk jij ook fulltime, of juist niet? Ik ben benieuwd naar hoe jullie hierin staan en of jullie mijn mening en ervaringen delen, of juist niet! Leuk als je dit laat weten 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

2 Reacties

 1. Loving mom
  17 april 2018 / 10:18

  Dit is voor mij heel herkenbaar!! Ik ben zelf nu al weer 8 maanden, 4 dagen in de opvang aan het werk, en moet zelf ook weer de dagritme uitzoeken…
  ook het gedrag van mijn zoontje is nu al 5 maanden drastische veranderd.. ik praat heel veel met hem, ook dat hij weet en leert om zijn emotie te uiten doormidden van praten en niet in agressief gedrag te uiten.. blijft een uitdaging allemaal! Maar het komt zeker goed! Hele mooie blog super inspirerend!

  • healthyhappymama
   28 april 2018 / 20:52

   Leuk je reactie! Wat mooi om te lezen dat je ook veel met hem praat en leert om zijn emoties te uiten. Dat is denk ik een van de beste dingen die we kunnen doen om een goede band te houden. Ook bemoedigend om te horen dat jij er positief in staat. Jij bent immers als wat langer bezig 😉 dat geeft hoop! Heel veel succes met alles. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *