Ik gooi het roer om, ik heb mijn vaste baan opgezegd! | Happy Mama

Het is het einde van het jaar, ondanks de drukte toch even in de rust. Een aantal dagen vrij, genieten van de familie, terugblikken op het jaar en uitkijken naar een nieuw jaar waarin ik weer mooie avonturen hoop mee te maken. Hele mooie en vooral nieuwe avonturen! Ik heb namelijk mijn baan opgezegd!

Moeder van drie kinderen, een vaste baan, zekerheid en ik heb de stap gezet om mijn baan op te zeggen. Ik had 8 maanden geleden echt niet verwacht dat ik deze stap ooit zou zetten. Toen ik mijn leidinggevende vertelde dat ik mijn baan op wilde zeggen deelde ik dat ik de intentie had om net zo lang te blijven totdat ik een keer werd ontslagen door een reorganisatie of door bezuinigingen! Ik bevond mij heerlijk in mijn comfortzone. Maar er kwam iets nieuws op mijn pad…

Momblogger?

Nee, ik ga geen fulltime online carrière tegemoet. Dat was een regelmatig terugkerende vraag vanuit mijn omgeving. Als je mij volgt dan begrijp je vast wel wat ik bedoel. 1 of 2 keer in de maand een Instagrampost of blogpost. Op mijn Youtubekanaal hoor je tjirpende krekels… Niet echt de kenmerken voor een diehard ‘momfluencer’ als het mij zegt. Echter vind ik het wel heel leuk om iets te posten, foto’s te maken wanneer het mij uitkomt en dit zal ik ook zeker blijven doen. De feedback die ik ontvang is super cool. Je bent dus niet van mij af!

Mijn eigen bedrijf

Maar wat ga ik dan wel doen? Ik ga starten met een kinderopvang! Ja, wie had dat ooit gedacht? Ik niet. Een kleinschalige kinderopvang op een unieke locatie. Ik heb mijn persoonlijke visie op o.a. opvoeding, duurzaamheid en voeding als rode draad doorgetrokken in het beleid van de opvang. Ik weet als geen ander dat je als ouder momenteel niet alleen opzoek gaat naar een opvang in de buurt, maar ook of dit aansluit bij je visie en overtuigingen. Zo mooi dat ik dit nu mag aanbieden. Vanaf januari ga ik starten en het is zo leuk om te zien dat er nu al mensen geïnteresseerd zijn en ik kinderen heb mogen inschrijven. Ik heb er onwijs veel zin in!

Alle begin is moeilijk

Zomaar voor jezelf beginnen gaat niet van een leien dakje, de afgelopen maanden waren killing. Druk bezig met het voorbereiden. Het pedagogisch beleidsplan, protocollen, de locatie klaarstomen en daarnaast had ik nog mijn baan en het gezin en huishouden gaat natuurlijk ook gewoon door. Ik ben optimistisch maar ook een realist en het kan allemaal ook heel anders gaan dan wat ik ambieer. Maar ik heb het vertrouwen dat het aangaan van dit nieuwe avontuur iets moois gaat brengen.

Spijt is het verlangen om het verleden te veranderen.

Angst is het verlangen om de toekomst te controleren.

Vrede is de overgave aan het Nu, (aan God)

Jeff Foster

Er is zeker ook een proces aan vooraf gegaan. Ik heb niet halsoverkop besloten om deze keuze te maken. Denken aan mijn verantwoordelijkheden als moeder. 100+ ‘wat als’ vragen die door mijn hoofd spookten en vul het verder maar in. Maar vanaf vandaag ga ik een feestje vieren. Mijn laatste werkdag is zojuist een feit en ik ga vol goede moed beginnen aan mijn nieuwe leven!

 

Nu genieten van de feestdagen! Ik wens je hele fijne dagen toe en tot snel!

 

Liefs,

 

Jaleesa

 

Ps. Ben je benieuwd naar mijn kinderopvang? Bezoek de website voor meer informatie over Vrolijk Kinderopvang. Mocht je trouwens vragen hebben over het doorhakken van knopen of om voor jezelf te beginnen en je hart te volgen, dan mag je mij altijd een berichtje sturen. X

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *