10x tips voor een Healthy Happy relatie

Afgelopen maand vierden wij ons 8-jarig huwelijk. Ik herinner het mij nog als gisteren… Dat ik de avond voor m’n grote dag samen met m’n vriendinnen nog in de stad aan het slenteren was omdat ik nog niet alles had wat ik nodig had. De georganiseerde chaoot in mij, die ik nog steeds ben.. En ja, hij is er nog steeds!

2 jaar na ons huwelijk werden wij gezegend met een zoon, en daarna nog 2 dochters. Onze liefde, in levende lijve verdrievoudigd. Leuk, zeker. Maar ook een periodes van vermoeidheid stress en aanpassen. Ik vond het tijdens de eerste maanden echt heel moeilijk om mijn huwelijk te combineren met het ouderschap. Het is gewoon een feit dat het pittig kan zijn om hierin een balans te vinden. Ik wordt soms dan ook echt verdrietig van de berichten dat echtscheidingen toenemen.

Hieronder deel ik 9 punten die ik belangrijk vind en mij helpen om dicht bij m’n partner te blijven. Lees je gezellig verder?

1. (Be)groet elkaar altijd met een kus
Elke ochtend wanneer mijn man naar z’n werk gaat en wij elkaar weer ontmoeten, geeft hij mij een kus of ik hem. Het geeft mij een gevoel van verbondenheid. Oxytocine in the making!

2. Laat zo nu een dan een romantisch briefje of appje achter.
Ik maak ’s avonds meestal de lunchboxen klaar voor de volgende dag. Soms doe ik hier een post-it bij waarop ik een berichtje schrijf. De ene keer iets liefs, de andere keer iets stouts. Ik doe dit niet met regelmaat, maar wanneer het in me opkomt, of wanneer ik weet dat ik iets heb goed te maken.. Maar dat laatste komt niet vaak voor want meestal heb ik toch gelijk.

3. Maak z’n favoriete maaltijd
Yes, liefde van je man gaat door de maag. Manlief is soms helemaal moe van mijn easy & healthy meals. Denkt hij lekker met een tropische babe te zijn getrouwd en dan krijgt hij dit. Of wat kan hij balen wanneer ik net te laat zeg dat die gepaneerde stukjes niet van vlees maar groente zijn. Daarom maak ik regelmatig ook iets wat hij echt erg lekker vindt, Hij wordt er he-le-maal gelukkig van.

4. Pray together

Ken je deze “A couple who prays together, stays together”? Een bekende oneliner.
Ik geloof dat niks je dichter bij elkaar brengt dan samen bidden tot God. Als je niet gelovig bent zal je dit misschien niet zo snel doen, maar wij vinden het erg fijn.

5. Intimiteit

Samen de liefde bedrijven… Moe, geen zin, te druk. Een onderwerp dat regelmatig onder vrouwen wordt besproken. Het is een geschenk om samen van te genieten. Do I need to say more? Wist je trouwens dat je door seks minder stress ervaart en veel beter slaapt genoeg reden dus..

6. Ga samen uit ZONDER kinderen
Had ik al gezegd dat alle tips die ik hier noem ook ‘note-to-self’s’ zijn? Dit is echt iets wat wij vaker moeten doen. Een avondje samen zonder kinderen is zo goed voor je relatie. Je bent op zo’n moment echt weer even alleen lovers en niet Lovers & Parents. Laatst vroeg hij aan de ober wat hij dacht wanneer hij ons zag. Hij kon niet geloven dat we een getrouwd stel waren met drie kinderen. Ha, is dat even leuk om te horen. En ohja, wanneer je dan weggaat samen.. Ga dan niet alleen naar de bioscoop. Dan kom je er niet eens echt aan toe om met elkaar te praten en nader tot elkaar te komen.

7. Communiceer met elkaar
Ben je moe? Klotedag gehad of juist het tegenovergestelde. Praat erover met elkaar. Door de drukte kan je elkaar echt kwijtraken wanneer je dit niet doet.

8. Zeg sorry
Ken je dat? Dat je niet eens meer weet waar die ruzie nou eigenlijk om ging? Probeer wanneer je weet dat je ook fout zat gewoon je excuses aan te bieden. Laat jouw ego niet de overhand nemen en een leuke dag verpesten. En leer er vooral ook van. Ik weet dat wij in een hele discussie kunnen raken wanneer ik het bijvoorbeeld niet eens ben met de manier waarop hij iets oplost met de kinderen. Nu weet ik dat ik achteraf altijd met hem over in gesprek kan gaan. Natuurlijk zijn er genoeg momenten waarop ik mijzelf dan niet kan inhouden, waardoor het dan toch wéér gebeurd. Maar daar ben ik vrouw voor.. we moeten er ook wat spanning in houden toch?

9. Herinner je waarom je verliefd bent geworden.
Hoe hebben jullie elkaar ontmoet, waardoor kreeg je vlinders in je buik? Duik soms weer even in het verleden, naar de mooie momenten. Kijk samen terug naar foto’s of muziek. Dat is een goede manier om het vuur te laten branden in perioden van sleur en routine.

10. Plan wekelijks een evalueermoment
Het hoeft niet zakelijk of heel officieel te zijn, doe dit bijvoorbeeld onder het genot van een glaasje wijn. Bespreek de afgelopen week en komende week. Hebben jullie dubbele afspraken gepland? Zijn er verjaardagen? Losse rekeningen die betaald moeten worden. Check jullie agenda’s en voorkom een hoop heisa. Vind hierover meer tips in dit geweldige boek.

Wat werkt goed in jouw relatie, heb jij nog goeie tips? Delen maar!

2 Reacties

 1. Jill
  7 juni 2017 / 10:45

  Heel veel succes met je pagina! Super gaaf

  • healthyhappymama
   3 juli 2017 / 10:13

   Wat lief! dank je wel Jill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *