Inspiratie voor een duurzaam feestje

Afgelopen weekend hebben wij Joachim 7e verjaardag gevierd. Man, wat wordt mijn kleine lieverd groot. Al maanden van tevoren was hij helemaal ready om zijn feestje te vieren. Ik houd van feestjes, maar sinds ik mij bewust ben van het plasticverbruik op de wereld en zelf eigenlijk zoveel mogelijk plasticvrij leef, wilde ik feestjes graag op een andere manier vieren. Een duurzaam feestje geven. Zonder wegwerpplastic, ballonnen die op dezelfde dag nog worden weggegooid en dan nog alle taartvorkjes enzovoorts.

Een aantal jaar geleden kocht ik gemakkelijk wat plastic bekers, borden en bestek. Dat scheelde een heleboel opruimen nadien. Alles in en vuilniszak en klaar is Kees, of Jaleesa in dit geval. Echter is dit op lange termijn niet de verstandigste oplossing. Wil je hier meer over weten. Kijk dan eens naar de documentaire  A plastic ocean.

Duurzaam feest versiering

Hierbij deel ik een impressie van Joachim’s feestje en geef ik wat leuke budgetproof tips voor het geven van een duurzaam feestje.

Duurzaam feestje.

Een duurzaam feestje begint met versiering! Ik had nog wat gekleurd A4-papier liggen. Ik heb deze geknipt en er volgens een touw doorheen gehaald waarmee ik heb kon bevestigen aan het geraamte. Ook heb ik een aantal takjes van onze Buxus geknipt en deze gebruikt als decoratie. Het geknipte papier ligt nu in de knutselbak op de kinderopvang! Wanneer je karton gebruikt kan je ze ook goed opbergen en weer gebruiken bij een ander feestje.

duurzaam feest versiering

duurzaam feest versiering

Bamboe is duurzaam

Ik gebruik de bamboe als geraamte voor de versiering bij de tafel. Ik heb 2 jaar geleden stokken gekocht welke ik ieder jaar weer gebruik. Bamboe is geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend. Omdat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Het heeft een lange levensduur, is hard en slijtvast. Handig toch?

Food

Serveer je snacks in leuke afbreekbare kweekpotjes en wikkel er een touw omheen, of gebruik gesneden boomstamplankjes. Andere snacks waren o.a. popcorn, ghoegrie (kikkererwten), Surinaamse chips, maizenakoekjes en chocolade. Waneer je een feestje in de avonduren viert is gepofte zoete aardappel met confetti ook een feestelijk gerecht! Je vindt het recept hier.

Duurzaam feest versiering houtDuurzaam feest versieringDuurzaam feest versiering maizena vegan

 

Duurzaam feest versieringWe serveerden lekkere aardappels uit de oven met verse kruiden uit onze moestuin in papieren puntzakken.

 

De taarttoppers zijn van Meri Meri. We hadden een overheerlijke naked Oreotaart met natuurlijk een kaarsje!Duurzaam feest versiering

 

 

Last but not least; Sprinkle a little confetti en je hebt een geslaagd feestje!

duurzaam feestje

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *