Maak je eigen kruidenthee voor jouw me-time

H

Waar denk jij aan bij me-time? Ik denk aan rust en thee. Bij het merendeel van de me-time activiteiten die ik onderneem, past een kop thee er perfect bij.  Ik ben dol op thee. In onze tuin hebben we ontzettend veel munt. Het groeit als onkruid. Het is al vaak voorgekomen dat de muntplantjes bij het GFT belanden omdat onze hele border anders vol zit. Doordat ik door de Plastic-free challenge ook ben ga nadenken over verspilling, kwam ik op het idee om de kruiden te laten drogen en er thee van te maken.

 

Zo gezegd, zo gedaan. Ik liet munt en citroenmelisse op een vel keukenrol drogen op het aanrecht. Na ongeveer vier dagen waren de blaadjes goed gedroogd en kon ik ze gemakkelijk van de steel afhalen.

 

 

 

 

 

 

Ik schep de gedroogde kruiden in een theezakje, speciaal voor losse kruiden. Ik gebruik de papieren theezakjes van T-Sac. De zakjes zijn gemaakt van chloorvrij papier en mogen in de GFT bak. De glazen pot heb ik bewaard, deze was van een potje maïs.

 

 

Enjoy…

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *