Plastic-Free July Challenge! Een maand zonder plastic

Op deze eerste maandag van juli start ik met de #choosetorefuse challenge van Plastic Free July. De naam zegt het al.. Plastic free. Een leuke challenge die je laat nadenken over de hoeveelheid plastic verpakkingen die wij in ons leven gebruiken. Het gaat dan voornamelijk om wegwerpplastic. Plastic voor eenmalig gebruik.

Wat is Plastic Free July?

Dit is een Australische campagne welke gestart is in 2011. Het doel is: bewustwording van o.a. de vervuiling van onze oceanen welke wordt veroorzaakt door de hoeveelheid plastic dat wij onnodig gebruiken.

Wanneer ik er aan denk lijkt het mij een onmogelijke opgave. Hoe moet ik dan brood halen? Dat zit al in een plastic zak.. Of een coffee-to-go zonder plastic deksel? Dat wordt knoeien…

Wist je dat 50% van het plastic dat wij op deze wereld gebruiken naar items gaan die maar 1 keer worden gebruikt? Denk aan rietjes, flesjes, tassen en koffiedekseltjes. Ook wel de BIG FOUR genoemd.

Je kan meedoen aan de struisvogelpolitiek. Of omdat het maar een maandje is kan je deze leuke challenge samen met mij uitproberen en ervaren of dit wellicht iets is wat je op de langere termijn zou willen doen. Noem me een Greenpeace activiste of extemiste. Het gaat uiteindelijk om de aarde waarop wij mogen wonen en waar onze kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en hun kinderen nog veel langer op zullen wonen! Wij hebben in deze zin invloed op hun toekomst. Super cool!

Doe je mee?

Elke week is er een nieuwe challenge die je mag gaan uitvoeren.

De challenge van deze week is:

Reduceer het gebruik van plastic zakken.

Ga je naar de supermarkt of lekker de stad in om te shoppen? Neem herbruikbare tassen mee. Of wil je iedereen laten zien bij welke winkels je hebt geshopt? Gelukkig hebben Zara en Mango al papieren tassen. Haha.. Bereidt je goed voor en zorg dat je altijd een boodschappentasje bij je hebt. Je kunt ze tegenwoordig overal kopen. De tas die ik op de bovenstaande foto heb gebruikt is van de EkoPlaza.

Je kan je ook inschrijven via de website van Plastic Free July. Ook vind je daar nog meer informatie en leuke tools zodat je de challenge kan delen en promoten met de mensen om je heen. Ook kan je ervoor kiezen om op een andere manier aan de slag te gaan met deze challenge zoals bijvoorbeeld proberen zonder plastic verpakkingen te leven of HE-LE-MAAL plasticvrij te leven deze maand.

Als je meedoet kan je op Instagram de hashtag #choosetorefuse toepassen zodat zichtbaar is dat ook jij bijdraagt aan de reductie van plastic! Ik zal op mijn Instagram meer posten over deze challenge. Volg mij om op de hoogte blijven. Volgende week deel ik de challenge voor de tweede week hier op mijn blog.

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *