Recensie: Noets Broodmix – Je eigen alternatieve brood vers uit de oven

 

Ik deel vandaag een lekker ontbijtgerecht, namelijk notenbrood van het merk Noets. De laatste maanden eten wij steeds minder brood. Toch heb ik soms trek in een lekker sneetje en dan eet ik liever iets dat niet alleen vult maar ook voedzaam is. Mijn beste vriendin gaf me een broodmix van Noets cadeau.

 

Wat is Noets?

Noets maakt alternatieve broodmixen op basis van noten, zaden, zemelen en vruchten. Makkelijk te bereiden zonder kneden en rijzen. De broodmixen bevatten geen (tarwe)meel. De gemiddelde prijs voor een broodmix is €6,95. Dit is natuurlijk best prijzig als je dit vergelijkt met een normaal brood bij de supermarkt. Maar als je de ingrediënten bekijkt denk ik dat dit een eerlijke en redelijke prijs is. Daarnaast heb je er minder van nodig omdat het erg voedzaam en vullend is.

 

Mijn ervaring

Ik heb de Goji-Cranberry mix gemaakt. Zo blij dat ik niks hoef te kneden of te laten rijzen, want daar heb ik helaas niet altijd tijd voor. Het brood hoeft maar een uurtje in de oven dus dat is prima te doen.

Het huis rook er heerlijk door. Ik werd er helemaal happy van!

Toen het moment suprême… Heerlijk vers brood. Ik was helaas te ongeduldig en ik heb het brood niet lang genoeg laten afkoelen, waardoor het brak toen ik ging snijden. De smaak is heerlijk. Ik houd zelf niet zo van goji bessen en snap niet goed wat mensen er lekker aan vinden. Ze worden zo snel hard en zijn naar mijn mening erg zuur. Maar gelukkig overheersten de andere ingrediënten en heb ik ervan genoten.

Het brood bevat onwijs veel vezels, hierdoor zit je lekker snel vol. Je kan een sneetje beleggen met zoet beleg zoals vijgenjam of hartig met avocado of hummus. Als je niet echt een “notig” typje bent, dan is dit brood echt niet geschikt voor jou denk ik.

 

 

Kidsproof?

Ja! Ze hebben lekker meegegeten. Ik kon Imani geen sneetje brood geven omdat er grote stukjes noten en pitten in zaten. Zij heeft nog steeds geen tandjes ( Ja echt! Al 15 maanden oud) dus dat is geen goed idee. De volgende keer doe ik de mix eerst in de keukenmachine, zodat zij ook mee kan smullen.

Bewaren

Je kan het brood vijf dagen in de koelkast bewaren, of losse sneetjes invriezen.

 

 

 

Ken je Noets al, of ga je het eens uitproberen? Ik ben benieuwd! Via deze website kan je de producten van Noets bestellen: NOETS

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *