Recept: Kidsproof Bananenbrood muffins

Morgen is het zover! De kinderen mogen weer naar school. De eerste schooldag gaat er hier niet een gewone boterham met pindakaas mee, maar een gezellig gevulde broodtrommel met o.a. deze heerlijke bananenbrood muffins. Op internet zijn er wel duizenden recepten voor bananenbrood te vinden. Na verschillende recepten te hebben geprobeerd heb ik er uiteindelijk mijn eigen flavour in geworpen en dat heeft geresulteerd in deze heerlijke luchtige schatjes.

Wat heb je nodig:

(Voor 8-10 muffins)

  • 250 gram speltmeel
  • 4 bananen
  • 4 ontpitte dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 1 tl noten en/of pitten (omdat baby Imani ook mee eet, heb ik er een aantal zonder noten gemaakt.)
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl baking soda
  • Optioneel: rozijntjes of bessen zijn ook heerlijk (echter pulken mijn kinderen ze er tussenuit waneer ik deze toevoeg).
  • Muffinbakvorm
  • Blender/Staafmixer

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Smeer het blik in met kokosolie of gebruik muffinvormpjes.
  2. Mix de bananen met de kokosolie en dadels in een blender of staafmixer
  3. Voeg het meel, bakpoeder en zout aan het mengsel toe. Voeg de noten toe.
  4. Pak een apart schaaltje en meng de appelazijn met de baking soda. Voeg dit toe aan het mengsel en roer dit goed door.
  5. Schep het mengsel met een theelepel in de muffinvormpjes
  6. Bak de muffins 30 minuten in de oven. Controleer met een vorkje of sateprikker of ze gaar zijn.
  7. Laat ze afkoelen en haal ze vervolgens uit het blik.
Eet smakelijk!

 

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *