Recept: Vegan groentewrap met aubergine + diy knoflooksaus

Sinds afgelopen juli zijn wij begonnen met (vaker) plantaardig eten. Inmiddels zijn wij nu in november en lukt het mij steeds gemakkelijker om gerechten in elkaar te flansen en mis ik eigenlijk helemaal geen vlees in mijn dieet. Ik weet nog hoe lastig ik het in het begin vond. Wat moeten we nou eten? Dat vult toch niet? Binnenkort schrijf ik een blog over mijn overgang naar en mijn ervaringen met veganistisch eten.

Inmiddels ben ik erg creatief geworden, al zeg ik het zelf. Als voorbeeld dit super simpele gerecht. Hij is hier boven verwachting goed in de smaak gevallen! Bij gebrek aan beter en te lui om boodschappen te gaan doen is dit gerechtje ontstaan. Ik deel hieronder het recept.

Dit heb je nodig:

 • (meergranen) wraps
 • 2 aubergines
 • 1 zoete aardappel
 • avocado
 • koriander
 • hummus
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook

Voor de saus:

 • (plantaardige) yoghurt
 • 2 teentjes knoflook
 • zout
 • zwarte peper
 • koriander

 

Aan de slag:

Cutcutcut! Begin eerst met het snijden van alle ingredi├źnten. Goede voorbereiding is het halve werk.

Snijd de:

 • Aubergines
 • Zoete aardappel
 • Uiten
 • Knoflook (kan ook met een knoflookpers)
 • Koriander
 • Avovado

Het handigste is om met het sausje te beginnen. Hierdoor hoeft het eten niet af te koelen wanneer je als laatste nog even snel het sausje staat te maken.

Saus:

Doe ongeveer 6 flinke eetlepels yoghurt in een kom. Voeg hier 2 teentjes gehakte of geperste knoflook aan toe. Breng de saus vervolgens op smaak met wat zout, zwarte peper en de verse koriander en voilà! Het sausje mag even de koelkast in.

Groente:

Pak een wokpan, verhit deze en doe er wat (kokos)olie in. Doe de uien en knoflook in de pan, even roeren en voeg vervolgens de zoete aardappel toe.

Warm ondertusssen de wraps op in de oven of een koekenpan.

Na een paar minuten voeg je ook de aubergines toe. De aubergine absorbeert de olie, daarom heb ik tussentijd wat extra olie toegevoegd. Breng het mengsel daarna op smaak met wat zout, zwarte peper en koriander. Now you’re done!

Nu kun je de borden opmaken. Besmeer de wraps met hummus, schep daarna de avocado en de groente met wat knoflooksaus op en besprenkel eventueel met wat koriander.

Eet smakelijk!

 

Ga je dit gerecht ook uitproberen? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *