Toetje: Rauwe chocolade mousse

Hier een heerlijk chocolade toetje met een onverwacht ingrediënt. Nee, geen banaan. Ik houd echt van bananen, maar ik ben er niet gek op in mijn toetjes na het diner. Je ziet mij dus niet gauw een bananasplit bestellen. Mijn kinderen zijn samen met mij erg dol op chocolade. Ze zijn dan ook super snel klaar met het avondeten, wanneer we deze mousse in de koelkast hebben staan.

Ik begin meteen met de ingrediënten die je nodig hebt. De basis is een avocado. Avocado’s zijn erg goed voor je. Ze zijn rijk aan super gezonde vetten. Gezonde vetten geven namelijk een langdurig een verzadigd gevoel waardoor je minder snel opzoek gaat naar een suikerrijke versnapering. Meer over de gezondheidsvoordelen van avocado’s lees je bijvoorbeeld hier.

 

 

 

Let’s start:

Men neme (voor een gezin):

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepeltjes water
  • 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 3 eetlepels maple syrup of honing
  • Aardbeiden, frambozen of blauwe bessen.
  • Optioneel: stukjes hazelnoot o.i.d.
Aan de slag:

Snijdt de avocado’s open en lepel ze uit in een kom. Voeg de kokosolie en het water toe. Indien de kokosolie nog niet vloeibaar is, kan je deze vloeibaar maken door deze in een hittebestendige kom au-bain-marie te laten smelten. Mix de avocado zacht en glad met een staafmixer of keukenmachine. Voeg daarna de cacaopoeder en maple syrup toe. Mix het geheel daarna nogmaals totdat het smooth is. Proef hem nog even en voeg naar smaak meer cacao of maple syrup toe.

Schep de mousse uit in de schaaltjes en laat ze minimaal een uurtje koelen in de koelkast. Serveer de mousse met de aardbeien en je kunt zonder schuldgevoel genieten!

Op zoek naar een vlot recept voor het avondeten? Dan is deze zoete aardappelconfetti misschien iets voor jou.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *