Tweedehands kleding kopen – 6 duurzame tips

Een stapel tweedehands geluk! Ik heb zoals je ziet veel leuks kunnen scoren op de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Ook struin ik zo nu en dan de kringloopwinkels in de buurt af. Ik doe dit niet alleen omdat het goed is voor mijn portomonnee, maar ook voor het milieu. De kledingindustrie is namelijk een van de meest belastende industrieën. Ik ben dubbel zo blij met de items die ik tweedehands scoor, dan dat ze splinternieuw zijn. Hoe leuk en fijn is het om vrouwen te ontdekken door wie ik mij, in mijn weg naar een duurzame en minimalistische levensstijl kan laten inspireren. 

Zo kwam in op Instagram @henriekeschouten tegen. Een mooie mama van 4 kinderen met een gave en inspirerende feed. Een van haar doelen in duurzaamheid is om geen nieuwe kleding meer te kopen voor haar kinderen. “Er is zóveel gebruikt!” Zij koopt tweedehands.

Henrieke heeft een aantal goede tips voor als je ook duurzamer wil gaan leven en tweedehands wil gaan shoppen. Hieronder lees je haar tips met een aantal aanvullingen van mijzelf.

6 tips

  1. Koop in principe niks nieuws

Echt álles wat je zoekt staat ook tweedehands op Marktplaats of de rommelmarkt, #instagramkoopjeshoek en ga zo maar door. 

2. Zoek op een merk

Als je een bepaald merk leuk vind, zoek daar dan op en heb geduld. Haar man Maarten wilde bijvoorbeeld graag een Miele afwasmachine, maar die paste (nieuw) écht niet in hun budget en ze vonden uiteindelijk een bijna nieuwe voor honderd euro ?. Je kunt op Marktplaats trouwens ook een zoekopdracht opgeven, dan krijg je een melding als er iets op gezet wordt! 

3. Wat heb je ‘echt’ nodig.

Henrieke’s kinderen lekker bezig in de keuken.

Ga alléén als je echt op zoek wilt naar bijvoorbeeld kleding. Henrieke heeft in de maanden juli en augustus kofferbakverkopen bij haar in de buurt. Daar is enorm veel kleding te koop, maar met de kinderen erbij komt ze alleen maar met speelgoed thuis ?.

4. Tweedehands kledingsites

Kennen jullie krijgdekleertjes.nl? Daar kun je gewoon ruilen, fantastisch voor jonge moeders bijvoorbeeld die echt krap zitten! Ook de Instagramkoopjeshoek is een geweldige manier om leuke tweedehands kleding te scoren. Zo heb ik zelf al meerdere malen via Instagram leuke items gescoord. De website United Wardrobe is een goede aanrader voor jezelf. Houd je van designerkleding? Dan is The Next Closet zeker iets voor jou. Daar verkopen ze tweedehands designerkleding. 

5. Oeps, een miskoop

Wees niet bang om een miskoop te doen, je bent het zo weer kwijt aan een ander. Henrieke kocht ooit een blauwe chesterfield, maar thuis stond hij echt lelijk, dus zette ze hem op Marktplaats en ze verkocht hem met winst. Ha! 

6. De grote winkelketens

Ga niet naar de Kwantum, de Xenos, de Ikea en de Zara, haha! Henrieke heeft recent ook de apps van die winkels van haar telefoon gehaald ?. Alleen bol.com staat er nog op, op boeken moet je nooit bezuinigen!

Èn? Kan je hiermee een eindje op weg? Ik wel! Ik vind het een leuke uitdaging om op deze manier kleding en andere spullen aan te schaffen. Elk seizoen kijk ik even naar welke items ik en de kinderen nodig hebben. Wij hebben een minimalistische garderobe. Wat ze nodig hebben zoek ik meestal eerst tweedehands en daarna pas in de winkel. Ik heb een video gemaakt waarin ik uitleg wat dit is en hoe je dit gemakkelijk toe kan passen.

Ik vind het zelf wel belangrijk dat de kids een goed paar stevige schoenen hebben. Deze koop ik nieuw. De schoenen die ik daarnaast nog tweedehands kan vinden koop ik dan, net zoals deze Converse All Stars voor €2-,.

Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *